Zveme vás na kurz vaření nejlepších sezónních domácích marmelád! Středa 15.9.2021 od 17 do 21 hodin, statek Anglická sezóna v obci Hobšovice 11, 8km od Slaného. Přijďte strávit tvořivý podvečer na krásném stylovém statku Anglická sezóna, kde si uvaříte pod vedením MarmeLindy skvělé domácí marmelády, dozvíte se něco ze zákulisí marmeládového podnikání i tajemství receptů královny marmelád. Domů si odnesete dvě marmelády, které si společně připravíme, dále vás čeká ochutnávka výběru z delikates...
Novinky nejen z hrnce, Strana 8
Jahodový sirup, který je další letošní novinkou, se, zdá se, ujal. (To je ale krásná věta! Jako z diktátu od pana Svěráka :o) Ale zpátky k sirupům. Jahodový jste totiž už téměř vykoupili, zbývají poslední jednotky kusů. A tak na vás čeká další novinka, kterou přinesl závěr léta. MANGOVÝ sirup. Jako vždy vše ode mne, pořádně poctivý. Hustý, sytě žlutý, voňavý jak tropické léto samo. Není ho mnoho a budu čekat na vaše ohlasy. Tak neváhejte! Na e-shopu už je. TADY! ...
Léto je sice kalendářově v plném proudu, ale počasí o tom, zdá se, neví. Jak jinak si vysvětlit, že uprostřed sezóny není ovoce, protože ještě nedozrálo. A tak čekám. Abych si čekání zpříjemnila, vymyslela jsem pro vás několik nových receptů. Když už mám v sortimentu jahody bez cukru (které obsahují malinko březového cukru), tak aby měli někoho do páru, uvařila jsem bez cukru i borůvky. A protože ty jsou sladké samy o sobě dost, není tam ani ten cukr březový. Jestli potřebujete dárek pro diabet...
Mám pro vás novinku. Jahody bez cukru! Nechcete jíst cukr? Ani malinko? Pak je tu pro vás jahodový džem bez cukru od MarmeLindy. Jestli si ho po otevření dosladíte třeba čekankovým sirupem nebo jiným alternativním sladidlem, je na vás. Konzistence je stále stejná, přidaného březového cukru je jen coby se za nehet vešlo a čím vším si tento džem vylepšíte vy, to už nechám na vás. Napadá mne třeba ji dát na lívance a doplnit čekankovým sirupem, namazat na toust jen tak, zapéct do rolády, při...
Víte, že rebarbora je v určitém období velmi zdravá? Pár detailů najdete v kratičkém článku zde. Pro její lehce nakyslou chuť je velmi oblíbená i jako džem nebo, chcete-li, marmeláda. Nabízím ji v několika variantách: - čistou, bez přidaného koření,- s mátou- s kořením (skořicí, hřebíčkem a badyánem)- jako rebarborové čatní (okořeněnou, oslazenou, s přidanými jablíčky, vinným octem... ) ...