Novinky nejen z hrnce, Strana 5

Živnostník roku za region Praha

Vyhlašoval se Živnostník roku za region Praha. Ještě pořád tomu krásnému ocenění nemůžu uvěřit, tak jen takhle stručně.  Jsem neskutečně vděčná a děkuji všem, co se na tom podíleli.   V Praze zvítězila průmyslová automatizace a výroba marmelád | Firmaroku.czHospodářské noviny https://www.businessinfo.cz/          ...

Podzim na Montessori farmě v Senešnici

Mrkněte do záložky trhy a přijměte pozvání na oslavu podzimu na Montessori farmě v Senešnici.  Co je pro vás připraveno? Po celou dobu akce bude na farmě hořet oheň a k zakoupení budou buřty, hermelín a maršmelouny na opékání, pivo, káva a nějaké drobné občerstvení připravné našimi studenty. Kromě toho vás čeká - Drakiáda - Moštování jablíček včetně ochutnávky čerstvého moštu vyrobeného adolescenty- Podzimní tvoření s Aničkou a Dominikou- Vykrajování dýní se Soňou (do...

Čerstvé dobroty

Kolem nás je podzim v plném proudu a v mé výrobně se pořád ještě rodí samé čerstvé dobroty. Najdete u mne čerstvé švestky se skořicí a hřebíčkem, oceněné milované hrušky s vanilkou, maliny čisté i ty oceněné se zázvorem a citrónový sirup. Pokud vás bolí v krku, najdete u mne stále smrkový i tymiánový sirup na odkašlání i prevenci. Příjemný do podzimní plískanice je i zázvorový sirup a můžete ho třeba zalít i teplou vodou.  Dopřejte si lahodné snídaně s palačinkama, waflema a marmoško...

VYHLÁŠENÍ Great Taste

Vyhlášení výsledků Great Taste v Anglii přineslo pěkné překvapení a skvělý pocit. #Meruňky_s_rakytníkem a #Kdoule mají nárok na krásnou černo-zlatou samolepku! MERUŇKY S RAKYTNÍKEM:A mildly sweet and sour apricot jam that would be equally good paired with sweet or savoury dishes. This promises a lot on the nose and doesn't disappoint on the palate. The fruity sweetness of the apricot has a welcome freshness and the sea buckthorn complements the apricot beautifully, the tart, sour elements ...

Novinky a barvy léta

Astronomické léto již začalo, jistě jsme to všichni ucítili na vlastní kůži. Kromě slunečních paprsků se vzduch v mé výrobně zahřívá bublající marmeládou, která navíc nádherně voní. Jaké u mě najdete čerstvé novinky? Jelikož vařím výhradně z čerstvého ovoce a je-li možno tak z lokálních zdrojů, řídí se čas výroby jednotlivých druhů časem dozrávání ovoce. Po TŘEŠNÍCH JEMNĚ RUMOVÝCH, které už nyní sedí v regálech a cestují se mnou na trhy, proto následují MERUŇKY.  Meruňkový džem je takovo...