Novinky nejen z hrnce, Strana 5
Už to vypadá víc na jaro než na zimu, a to značí, že je vše v plném proudu. Vaření pomerančů i plánování dalšího roku. Trhů i obchodních partnerů. Vaří se pomeranče, některé jejich druhy se budou doprodávat a už se třeba vařit nebudou (například pomeranče s citrónem). Takže kdo máte chuť, tak honem objednávejte, mám posledních pár kousků, tak ať jsou vaše! Místo pomerančů s citrónem nahradí grepfruit. Loni vám neskutečně chutnal, tak ho letos budu mít slušnou zásobu. Zatím je ve 200g pro...
Vyhlašoval se Živnostník roku za region Praha. Ještě pořád tomu krásnému ocenění nemůžu uvěřit, tak jen takhle stručně. Jsem neskutečně vděčná a děkuji všem, co se na tom podíleli. V Praze zvítězila průmyslová automatizace a výroba marmelád | Firmaroku.czHospodářské noviny https://www.businessinfo.cz/ ...
Mrkněte do záložky trhy a přijměte pozvání na oslavu podzimu na Montessori farmě v Senešnici. Co je pro vás připraveno? Po celou dobu akce bude na farmě hořet oheň a k zakoupení budou buřty, hermelín a maršmelouny na opékání, pivo, káva a nějaké drobné občerstvení připravné našimi studenty. Kromě toho vás čeká - Drakiáda - Moštování jablíček včetně ochutnávky čerstvého moštu vyrobeného adolescenty- Podzimní tvoření s Aničkou a Dominikou- Vykrajování dýní se Soňou (do...
Kolem nás je podzim v plném proudu a v mé výrobně se pořád ještě rodí samé čerstvé dobroty. Najdete u mne čerstvé švestky se skořicí a hřebíčkem, oceněné milované hrušky s vanilkou, maliny čisté i ty oceněné se zázvorem a citrónový sirup. Pokud vás bolí v krku, najdete u mne stále smrkový i tymiánový sirup na odkašlání i prevenci. Příjemný do podzimní plískanice je i zázvorový sirup a můžete ho třeba zalít i teplou vodou. Dopřejte si lahodné snídaně s palačinkama, waflema a marmoško...
Vyhlášení výsledků Great Taste v Anglii přineslo pěkné překvapení a skvělý pocit. #Meruňky_s_rakytníkem a #Kdoule mají nárok na krásnou černo-zlatou samolepku! MERUŇKY S RAKYTNÍKEM:A mildly sweet and sour apricot jam that would be equally good paired with sweet or savoury dishes. This promises a lot on the nose and doesn't disappoint on the palate. The fruity sweetness of the apricot has a welcome freshness and the sea buckthorn complements the apricot beautifully, the tart, sour elements ...