MARMELÁDY PRO NÁROČNÉ NA KVALITU SUROVIN A CHUŤ
  • ESHOP
  • NOVINKY
  • OCENĚNÍ
  • MARMELÁDY
  • PRO FIRMY
  • GALERIE
  • TRHY
  • KONTAKTY
AKTUALITY O MNĚ PŘÍBĚHY O PRODUKTECH RECEPTY

Great Taste!!!
22. září 2020 14:32

Great Taste!!!

‼Je to tam‼ Jupííí!

Great Taste r. 2020 s víc jak měsíčním zpožděním právě vyhlášen!

✴✴ Hrušky s vanilkou (vaše oblíbené - BESTSELLER!)

✴ Maliny se zázvorem (pecka, které jsem věřila!)

✴ Ananas se zázvorem (novinka, co mě nadchla!)

Mám neuvěřitelnou radost, jsem pyšná a hrdá a šťastná!!

Koukala jsem na celkové výsledky. Mám oceněné 3 produkty ze 4. To je neuvěřitelný úspěch! A jsem opravdu v dobré společnosti ostatních výherců. Vidět to takhle pohromadě, svoje jméno mezi těmi, které člověk uznává - fakt krásný pocit a takový... neskutečný.

Díky vám, milí zákazníci. Díky vám, že můžu dělat, co mě baví!!!

 

#marmelinda #greattasteawards #greattaste #thebestofme #gift #pearwithvanilla #hrusky #hruskysvanilkou #ananas #pineapple #raspberry #ginger

Great Taste!!! Great Taste!!! Great Taste!!! Great Taste!!! Great Taste!!!
 

ÚSPĚCH DALEMAIN 2020
21. března 2020 13:49

ÚSPĚCH DALEMAIN 2020

POZITIVNÍCH zpráv není nikdy dost a já jednu mám!

Vlastně jich mám 5! 
5 čeho? Medailí. 
Kdo nehraje – nevyhraje. A hrát si mne baví. A tak i letos jsem si hrála s pomeranči. 🍊🍊
5 krásných úžasných receptů jsem ladila. Jak už jsem slibovala loni, v kurzu u mne byla letos tequila, grenadina, zázvor, koření a jejich kombinace.

TOP 5 jsem posílala do Anglie.

KTERÉ?

🍊 Dvoubarevný pomeranč inspirovaný drinkem Tequila sunrise
🍊 Pomeranč se zázvorem a grenadinou
🍊 Pomeranč inspirovaný ayurvédou
🍊 Červený pomeranč s grenadinou
🍊 Červený pomeranč s tequilou a zázvorem.

VÝSLEDEK? 5/5

5 vítězek, 5 omedailovaných

2 stříbrné medaile a 3 bronzové

Spokojenost. Naprostá. Třeba i proto, že část peněz ze startovného této soutěže putuje v Anglii na charitu pro hospic.

ÚSPĚCH DALEMAIN 2020 ÚSPĚCH DALEMAIN 2020
 

Great Taste Award podruhé!
5. srpna 2019 20:19

Great Taste Award podruhé!

Co se děje? Slaví se! A co se slaví? Ocenění v Anglii! Zase marmeláda? NIKOLIV!

MarmeLindy cibuláda získala na Great Taste Awards hvězdičku!!!

Říkala jsem si, že marmeládu už nejlepší na světe mám. ;-) Tak co takhle zkusit jinou notu. S notnou dávkou nervozity jsem poslala cibuládu a čekala, co oni na to. A zadařilo se! Cibuláda smoked získala na soutěži hvězdičku!
Není to jen tak, vyhát hvězdičku na Grate taste, a tak je důvod k oslavě!

Nejdřív pár superlativ od poroty:
...aromas roll through acidity to the sweetness of the onion.  ... shiny and well reduced with a pleasant texture  ...the flavours really do come together with a good balance of sweet, salty and a lovely note of warmth from the chilli...  Deep luscious looking relish with a wonderful aroma of sweet onions... There is an excellent flavour profile where all the ingredients have been well handled to give a well balanced product, everything working in harmony that is lifted on the finish with the well judged chilli...

A teď trochu statistiky:
do soutěže se letos přihlásilo víc než 12 700 produktů ze 104 zemí, z toho ocenění si odnesly pouze necelé 2/5 vzorků! Takže nervozita z méně než 50% šance na úspěch je celkem zřejmá :-)

https://greattasteawards.co.uk/

 

Great Taste Award podruhé! Great Taste Award podruhé! Great Taste Award podruhé! Great Taste Award podruhé!
 

.. na jaře už nezaseju…aneb POMERANČE SE ZÁZVOREM
22. března 2019 15:04

.. na jaře už nezaseju…aneb POMERANČE SE ZÁZVOREM

Nechtěla jsem soutěžit. Už od loňska jsem o tom byla přesvědčená. Protože o tom to není. Protože dál už tímto směrem není kam. Protože to není potřeba. Protože proč zas? A tak jsem to vypustila.
Vzpomněla jsem si takhle jednoho dne ráno. Že mrknu, jestli jsou už přihlášky uzavřené, aby mě náhodou nenapadlo... Že se ujistím, že jsem rizikové období přežila.
Ehjhle. Sakra. Ještě pár dní. Myslela jsem, že pokušení uniknu. Par dní... To znamená, že můžu. Že bych to stihla. Přesně dnes to ještě stihnu, zítra už ne.
Nejhorší soupeř a největší kritik – já sama. A co hůř, ráda se sebou soutěžím. Sakra.
Miluju tu energii, co to přináší. Chytne mě kreativní, mé chuťové buňky vystřídá tisíc nálad: marnivá, minimalistická, rafinovaná, luxusní, střídmá, exotická, bláznivá...
Mé jiné buňky o něco výš se mezi sebou hádají. Proč? To nemyslíš vážně. Myslím. K čemu? Tak. Vždyť o nic nejde. Právě proto. Sakra.
Nakonec jsem sáhla po letošní novince. Pomeranč se zázvorem. Hodně jste se na tu kombinaci ptali, tak tady je. I s bronzovou medailí.
 .. na jaře už nezaseju... ;-)

 

 
 

GREAT TASTE AWARDS
2. srpna 2018 11:16

GREAT TASTE AWARDS

Už je to tady. Jsou známé a zveřejněné výsledky z Great Taste Awards. Britská gastronomická obdoba Oscarů.

A já? Mám nejvyšší možné ocenění. Černý rybíz, moje milovaná marmoška, plná vášně, voňavá, kyselá, hustá, lesklá ... získala 3 hvězdičky!!!
A ještě jednu nálepku s oceněním si můžu nalepit. Červený rybíz s vanilkou získal jednu hvězdičku!

Hodnocení je tak krásné a poetické, že si ho dám snad za rámeček. Dám vám malou ochutnávku té ódy:

" ... including the leaves and sunshine on the nose...", "...an explosion of blackcurrants in the mouth., "...simplicity of leaving the blackcurrants to sing ...", ...whole of the fruit singing on the spoon...", ...The leaves, walking against them and brushing your legs against the leaves...", " ...Really, really delicious!"

https://greattasteawards.co.uk/

 

 

 

GREAT TASTE AWARDS GREAT TASTE AWARDS GREAT TASTE AWARDS GREAT TASTE AWARDS GREAT TASTE AWARDS
 

2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!!
20. března 2018 7:05

2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!!

Konečně mohu oficiánlě prozradit! Které marmošky letos získaly oněch 5 medailí? Jak už jsem psala, nikde není dáno, že se úspěch v Anglii podaří zopakovat. Mně se to povedlo hned u dvou marmelád, neb jsem byla megazvedavá, co se stane, když uposlechnu rad odborníků a zohledním při výrobě jejich komentáře. No a stalo se... Dopadlo to úplně stejně i s pozměněným receptem. :-) Rukopis (vlastně marmeládopis) svých výrobků nezměním a ani nechci. Mám je ráda, jak jsou. A vy taky.

Takže na vědomost se dává, že POMERANČOVÁ čistá obhájila STŘÍBRNOU medaili a CITRÓN SE ZÁZVOREM je opět ověnčen medailí bronzovou. Druhou STŘÍBRNOU má POMERANČ S MANGEM! A dvakrát BRONZ se třpytí na POMERANČI S BEZINKOVÝM SIRUPEM A POMERANČI S BALZAMIKOVÝM OCTEM (což je mimochodem neuvěřitelná pecka k sýrům). Ti, co sledují, možná tajně tipovali), že by mohl uspět POMERANČ S GRANÁTOVÝM JABLKEM. Tady se to, bohužel, nepovedlo. Nicméně v nabídce zůstává, už teď má spoustu milovníků.


Abych nedělala milion druhů pomerančů, některých bude méně a máte-li je v oblibě, raději si zajistěte přísun hned, dokud budou. Třeba skořicové budu redukovat. Stejně tak asi nebude mrak těch bezinkových, neb "čistý pomeranč vládne všem" 😄. Na přání ovšem vyrábím ze všeho nejraději.
Diplomy dorazí poštou snad záhy a patřičné nálepky hned, jak je objednám (a draze zaplatím 😃). Pak to tu náležitě doložím.

2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!! 2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!! 2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!! 2 stříbrné a 3 bronzové medaile!!!
 

Zlatá MEDAILE
23. března 2017 1:00

Zlatá MEDAILE

Je toho plný Facebook, tak to konečně zveřejním i zde.

Kdo ještě nevíte, v únoru putovaly moje marmelády do Anglie na The World’s Original Marmalade Awards. A z této mezinárodní soutěže jsem si koncem března přivezla 4 medaile, z toho jednu zlatou!

Zlatou medaili dostala marmeLinda Pomeranč s rebarborou, čistě Pomerančová dostala medaili stříbrnou (na což jsem náležitě pyšná, protože to je moje láska veliká) a do počtu mám ještě dva bronzy, za Citron se zázvorem a Pomeranč s citronem. Aby si někdo nemyslel, že vyhraje kde co, tak čistě Citronová nezískala nic. Kdo by se divil, že vyhrávají pouze citrusy – ta soutěž JE POUZE o citrusech.

A kdo se diví, že nemám víc medailí - neměla jsem potřebu posílat na soutěž celý citrusový sortiment.

4 medaile z 5 vzorků mi připadá jako megamezinárodní úspěch! Takový marmeládová Michelinská hvězda.

Představte si to! Několik místností plných marmelád, každá písemně ohodnocená. A aby nedošlo k ovlivňování porotců, marmelády nesmí mít žádnou oficiální etiketu, ale jsou pouze ručně popsané na nalepeném štítku, bez loga, názvu výrobce apod. Dle oficiálního vyjádření letos do soutěže přišlo téměř 3000! marmelád z celého světa. Například obrovské zastoupení z Japonska, pro jejichž citrusové plody si museli hodnotící vytvořit speciální tabulky, protože leckdy jejich citrusy vůbec neznali. Marmelády z Ameriky, Austrálie, Singapuru, Kolumbie, Libanonu, Španělska, Řecka… Krásně se vyjádřili pořadatelé, kteří zhodnotili, že soutěž v Dalemainu se stává přímo mezinárodní posedlostí. A protože Japonsko získalo jednu z double gold medailí, pozvání přijal a ocenění rozdával přímo japonský velvyslanec.

A co mě to popadlo soutěžit? Nesoutěžila jsem. Hodnotící pečlivě píšou komentáře ke každé ochutnané marmeládě. Hodnotí se barva, vůně, konzistence… Skoro jako u vína. A tak jsem zavrhla všechny myšlenky na to, jak a čím je „ohromím“ a poslala jsem to, co u mě běžně koupíte na trhu. Chtěla jsem vědět, jak MarmeLinda obstojí a hlavně co řeknou mému pojetí pomerančů. Pro mě kdysi kontroverzní ovoce, o kterém jsem si myslela, že je pro mne ve formě marmelády nepoživatelné.
Mimochodem, druhý den jsme měli možnost ochutnat všechny soutěžní marmelády ostatních výrobců. Trochu moc vzorků na jednoho, ale krásná zkušenost. Žádná z pomerančových marmelád neměla konzistenci té mojí. Jsem ráda, že ji ocenili takovou, jaká je. Ty medaile, to je obrovská radost, a taky závazek. S radostí mu dostojím. Utvrzuje mne v tom, že to má smysl. Být precizní a poctivý ve výrobě od začátku až do konce. Že se člověk musí k té medaili provařit a prochutnat. A že jsem se vydala správnou cestou. A taky je to o vás. O tom, že chcete produkt špičkové kvality. Že přemýšlíte o tom, co jíte a kdo to vyrobil. Děkuji vám za to. A těším se na vás, až budete ochutnávat u mne na stánku nebo v obchůdku v Praze Na Folimance.

 

Bezinkový sirup aneb dědeček by měl radost
12. června 2014 13:00

Bezinkový sirup aneb dědeček by měl radost

Vyrostla jsem na červeném rybízu. Byl všude a ve všem.
Šťáva, marmeláda, koláče, demižony s vínem. Červené peklo vždy na konci léta, nucené galeje mezi stovkou keříků.(Nikdy jsem si nepomyslela, že mi bude vzácný a že se na něj budu dokonce těšit.)
Po litrech kyselé červené šťávy se proto dědečkův bezinkový sirup jevil jako zlatý poklad. Nebylo ho mnoho a dát si skleničku mi připadalo jako nejsladší odměna na světě. Vzácnost.

Vždycky, když beru do ruky bezinkový sirup, myslím na dědu. Vždycky. 

V Dobřichovicích mi zmizel všechen, který jsem tam ten den přivezla.
Dobřichovičtí už vědí … :-)

 

Do toho!
9. dubna 2014 11:16

Tak jsem se do toho pustila. Se vší vervou. Už před nějakou dobou. Do marmelád. Pořádných domácích, poctivých. Že to dělá spousta hospodyněk? A vy taky? To je paráda. Ale asi vám s tím pomáhá ten „doktor“. Je to s ním jednoduché. Taky mi dřív pomáhal. A nešlo mi na rozum, jak je možné, že všechny ty marmošky mají stejný ocas. Stejný dozvuk na jazyku, když chuť ovoce odezní. Stejná sladkost. Přidáte moc kyseliny a už to pálí…

A pak jsem narazila na Blanku. Jo, na tu, co vyhrála TU soutěž. Zanedlouho poté, co jsem na ni narazila na webu, jsem se za ní vydala. Moc jí fandím. Nebylo těžké se nadchnout. Vždyť je to tak prosté. Nejkvalitnější ovoce, žádná chemie a kus srdce. Ti rychlí bezstarostní pomocníci žádné srdce nemají. Svou jednoduchostí nenápadně zatemňují mozek, chuť i tradice. Vše je rychlé, jednoduché a… stejné. Za jednoduchost obětujeme možnost mít marmeládu přesně podle sebe. A já jí přesně podle sebe chci. Po chuti poctivých nechemických marmelád se můžu utlouct. Už odmalička. Pan Mládek se v písničce trefil. Celý život to mám na dosah. Každou chvíli jsem slyšela Linda, jó Linda… Čertila jsem se. Protože to byla pravda. Snídaně na slano pro mě není hit.

A tak se vydávám do boje. Boj za prvotřídní ovoce v kombinaci s citrusovým pektinem, cukrem a citronem, leckdy přidám i prvotřídní koření nebo čerstvé bylinky. Výsledky jsou ohromující. Každá marmeláda je jiná, dá se kouzlit. Cukr je ve všech v nejnutnějším množství. Musí být, jsou to marmelády. Džemy, extradžemy. A cukr je konzervant.

Tak mi držte palce. A pomozte mi. A sobě také. Objevíte, že marmeláda není jen sladká rozmixovaná matlačka plná věcí, co tam nepatří.

 
 
© 2017 Vyrobeno v  artanet     Výrobce: Linda Bezusová Kamarádová +420 604 898 864 • linda@marmelinda.cz • Pod Vilami 1631/15 • 140 00 Praha 4 – Nusle