Milí zákazníci, tohle je ten důvod, proč svou práci miluju! Vaše úžasná zpětná vazba a ten pocit, že to dává smysl. Díky, díky, díky!!!
Dobrý den, moc vám děkuji za přiložené poděkování v balíčku od vás.
Dorazil úplně v pořádku. Vaše marmelády miluji. Chleba s vaší marmeládou, je pro mě vysloveně pochoutka. Věřte mi, raději si koupím dražší marmeládu od vás, než podporovat obchodní řetězce. Kvalita - nesrovnatelná. Chodila jsem si je k vám kupovat na farmářský trh. Pokud trhy nebudou, nebo vás tam nenajdu, budu si vaše marmelády objednávat tímto způsobem, přes internet. Přeji mnoho zdraví a ať se vám daří, musíme to vše vydržet.
Krásný den,
…
Dobrý den,
děkujeme moc za marmelády. Zatím jsme ochutnali pomeranč a černý rybíz a jsou moc dobré. Rybízová je poctivá, jako bývala od babičky. S marmeládami z obchodu se to nedá srovnat. S pomerančem jste měla pravdu. Jsem ráda, že jsem na Vás dala.
…
Děkuji za úžasné marmelády, celá rodina si pochutnává ;)
…
Dobrý den, Lindo,
skleničky dorazily v plném počtu a bezvadném stavu díky vašemu pečlivému zabalení.
…
Lindo,
zásilka došla v naprostém pořádku. Marmeláda je vynikající!!!!!! ;o)
Už jede meruňka a jahoda.
Moc děkuji a brzy se budu těšit!
Opatrujte se!
…
Dobrý den,
nevím kde pochválit na googlu, ale obdržená rybízová štáva je výborná,
děkuji, určitě se ještě někdy obrátíme,
s pozdravem
…
Dobry den,
jsou tak dobre, ze jsem je rozdal po rodine,
muzete mi prosim zaslat tutez objednavku stejne jeste jednou?
Diky
…
Dobrý den, paní Bezusová Kamarádová,
nic se neděje, ráda si počkám na vaše luxusní marmelády.
V minulé zásilce jsem měla krásně malované sklenice - popisky na marmeládách, tak se těším čím mě překvapí tato zásilka.
Jen doufám, že nepřestanete vařit moji Favoritku číslo 1. marmeládu Broskev - vanilka. To by byla opravdu katastrofa.....
🎯 I já už jsem "in" a mám svůj první podcast. A to díky Business Friends.
Natáčelo se před Vánocemi a bylo to moc milé povídání a zastavení v uspěchaném a unaveném čase. 👍
Dozvíte se něco o soutěžích a medailích na mých výrobcích, o sortimentu, jak vymýšlím a vyrábím nové druhy, o tom, jak jsem začínala a co například právě řeším a mnoho dalšího.
🥞 Udělejte si třeba palačinky a poslechněte si střípky z marmeládového světa. 🙂
Tuto epizodu si můžete poslechnout také na:
Apple – https://bit.ly/3oNpCjn
Google – http://bit.ly/3gI7FQm
Spotify – http://bit.ly/3mjaLeW
Mám tolik druhů marmošek, že si často nemůžu vybrat, kterou chci snídat.
Tak to pak dopadá takhle. 😄🙈
#lovejam #lovemarmalade #nikdyneomrzi #kdyzsinemuzesvybrat #marmelinda #snídaně #snidanejezaklad #dobrystart
Množí se dotazy ohledně lilku, kdy se bude vyrábět. Přiznám se, že teď úplně nevím. V tuto chvíli není jeho sezóna, kvalita ani cena nedávají smysl. Budeme si na něj muset chvilinku počkat. Ale určitě dám vědět, jakmile přijde jeho čas. Zatím zkuste třeba sladkokyselé cukety! Ty totiž když jednou ochutnáte, tak vám všechny "obyčejné okurky" přijdou fádní.
Vážení zákazníci,
děkuji za Vaší stálou přízeň.
Přeji Vám všechno dobré, zdraví a sílu nejen tu fyzickou zvládat současnou situaci.
Všem nám přeji, ať je příští rok lepší, než byl ten uplynulý.
Postupě během jara začnu doplňovat akce, kde mne budete moc potkat. Snad bude co doplňovat.
Kažopádně mne a všechny produkty najdete v obchůdku Na Folimance. Budu se na vás těšit.
S láskou vaše Linda
Ostrůvek normality se povedlo vybudovat v Dobřichovicích. Bylo to fajn, i když převážně jídlo a vánoční téma- adventní věnce apod.
Stánky s rozestupy, tak to nebylo tak nadupané, jak jindy, leč i tak poklidný trh s milou atmosférou byl balzámem na duši.
Příští týden by podobný měl být v Černošicích nahoře na Vráži.
Přece jen se blíží Vánoce!
Potřebujete dárek? Takový, co má příběh, duši...je sladký, nebo i slaný, není to lapač prachu, je z lokálních surovin, ručně vyráběný s láskou, potěší a ještě nákupem podpoříte malého výrobce?
U mne si vybere každý!
Většinu trhů kolem Prahy zavřeli, ale Buštěhrad jede dál. Možná i Říčany a Šestajovice.
Každopádně tento víkend budu v Buštěhradu a na příští, pokud nás zase vláda "nepřekvapí" něčím, co "neplánovala", se zkusím domluvit do Šestajovic.
Sledujte záložku s trhy!
Moji milí, 📢 na vědomí se dává, že opět mám limitovanou edici šípkové marmošky z vlastnoručně sbíraných šípků‼🆕️
Dá se nejen namazat na pečivo🥐🍞, ale lze ji rozpustit v teplé vodě jako čaj nebo z ní udělat šípkovou omáčku. 👍♥️
‼V sladkém sortimentu MarmeLindy přibyl sladkokyselý vetřelec‼
A je víc, než vítaný! ❤
🤩 Nedávno mi chuťové buňky omráčily lehce pikantní cukety na sladkokyselo.🥒 Něco víc, než nakládaná cuketa à la okurky. S přidaným česnekem, cibulí, lehounce chilli ... Nebe v puse. Zpucovala jsem půl sklenice a začala se pídit po receptu. Ocitla jsem se v čarovné chaloupce, kde kouzlí Magda 👩🍳 a kde mi zásoba superlativů došla ještě několikrát. 😯🤤
Slovo dalo slovo a tohle nebe můžete mít i vy! Protože to teprve zjistíte, jak chutnají opravdu luxusní cukety! Ve velké šestihrance. Na e-shopu už je taky, jen ještě nemá etiketu.
🆕️‼Kromě toho, že mám opět luxusní černý rybíz od svého dvorního dodavatele, se tu chystá něco náramně zajímavého‼
Tenhle úžasný pán totiž je jediný v ČR, který se zabývá sušením černého rybízu, aronie (neboli černého jeřábu) a rakytníku. Vše má v 💯% BIO kvalitě‼🔝✅ A vše certifikované. I moje černorybízová a aronie jsou tedy BIO‼
Odrůda černého rybízu je ta nejlepší‼
Ta, která dokázala ve formě mé marmelády vyhrát nejvyšší příčku Great Taste ✴✴✴
‼A teď to zajímavé: všechny tyto sušené dobroty plné vitamínů budou u mě dostupné i pro vás. Do vašich oříškových mističek, müsli, jogurtů, kaší...
📌 BIO sušený černý rybíz
📌 BIO sušená aronie
📌 BIO sušený rakytník
📌 BIO rakytníková směs na čaj
Takže od zítřka v krámku na Folimance se budu těšit... ❤
Abych se vyznala a měla přehled, mám druhy marmelád označeny třemi písmeny. Dnes přibyl další kód.
MRR - meruňky s rakytníkem
Jsou naprosto výborné, o nic kyselejší, než samotné meruňky, ale tak náádherně voní i po tom rakytníku!!! To musíte vyzkoušet!
https://eshop.marmelinda.cz/klasicke-dzemy-bez-prichute/merunkovy-dzem-s-rakytnikem/
ZAVAŘUJETE?
🍓 Když budete dělat jahodovou nebo jakoukoliv jinou, kupte si pouze čistý citrusový pektin a nekazte si práci Gelfixem a želírovacími cukry!
👍 Zvládnete to, nebojte! A pamatujte, že pektin potřebuje pomalu sypat a pořádně míchat.
Tak ať se práší!
❗Jo a žádnou kyselinu❗
♻️ Když je vám líto skleničky vyhodit, i když jste z daleka, může je poslat jednou za čas balíkem zpátky.
📦 Jeden balíček přišel včera.
💰 Až si dotyčný objedná další, odečtu mu sumu za vrácené sklo z objednávky.
🙂👍 A mě to moc potěšilo a dojalo zároveň.
Ananasový džem, to je oč tu běží. Někteří už měli to štěstí v Mokropsech a už mají skleničku doma. Tedy abych vám to přiblížila. Zrovna není moc co vařit, tak je čas expedimentovat. A tím vyvoleným se stal ananas.
Sladký, výtečný, pikantní, s lehkým dotekem zázvoru, cukru přidaného méně než obvykle... no prostě paráda veliká. Kousky tentokrát nechat nešly, on se fakt úplně rozvařit nedá a byla by to škoda ho takhle ničit dlouhým varem. Tak přišel na řadu mixer.
Výsledek je naprosto famózní. A vy si ho kupte buď na trhu nebo třeba hned na e-shopu tady. A dejte mi vědět, co vy na to.
Milí zákazníci,
opět jsem pro vás spustila na e-shopu možnost nechat si objednávku doručit přes Uloženku nebo zaslat Českou poštou. A zároveň opět otvírám možnost platit na dobírku. Děkuji vám všem, které neodradila platba předem a děkuji všem, co poslali objednávku, ať je jak chce velká. Každá objednávka je pro mne důležitá a v této době obzvlášť.
Pomalu taky dávám dohromady nové termíny trhů. Některé akce se zrušily úplně (Okoř, Motol), jiné se přesunuly na podzimní termíny (Benešov, Fler jarmark). Někteří pořadatelé se bojí opatření a nařízení, někam na trh se ani všichni prodejci nevejdou, protože pořadatelé musí dodržovat rozestupy mezi stánky. Někam zase nepřijdou zákazníci, protože mají trh jako místo, kam se chodí primárně najíst, což teď není možné.
I když ale nedostanete na trhu své oblíbené kafe a klobásku, prosím, přijďte nás podpořit. Je fajn vidět, že máte zájem, že jste v pořádku a se spoustou z vás jsem se viděla naposled kolem Vánoc, tak vás moc ráda zase uvidím.
Měje, prosím, trpělivost, sledujte záložku s trhy a já to postupně budu doplňovat. Vím, že občas šachuji na poslední chvíli, ale to tak člověku někdy život tropí, však to znáte.
Opatrujte se.
Děkuji za velmi originální otázky. Článek, ve kterém se určitě neřeší koronaviry, ale třeba spotřeba alkoholu při vaření. Mimochodem, máte rádi tequilu?
Musím poslat obrovské díky do Suchdolu!
V době, kdy zrušili trhy, tedy primární místo mého odbytu a zdroj příjmu, se domluvila skupinka maminek a udělaly větší objednávku.
Je to pro mne veliká pomoc a jsem opravdu vděčná.
Dnes jsem jim to tam vezla osobně a ještě jsem dostala od cesty tenhle výborný mrkvový koláč. DĚKUJI!!! ❤
Kdybyste někdo chtěl nabidnout ve svém okolí, prosím, ať se zájemci podívají na https://eshop.marmelinda.cz To je nejjednodušší cesta, kde najdete kompletní nabídku. Děkuju
Nevozím jen osobně a koláče péct nemusíte ❤ Funguje normálně přepravní společnost až k zákazníkovi!
Všechny nás zasáhla různá omezení.
Plánované akce a trhy se zatím všechny ruší a nikdo nedovede odhadnout, kdy situace pomine. Snad to všichni ustojíme. Přeju to z celého srdce sobě i vám. Krámek na Folimance zatím pojede v původní otevírací době. Je ale možné, že se situace rapidně změní a zavřu i já, abych nevystavovala sebe své blízké nebezpečí nákazy. To pak samozřejmě bude hned napsané i u mojí otevírací doby a objednávky s osobním vyzvednutím budu obvolávat.
Zatím přeju hlavně pevné zdraví a naději, že to bude brzy za námi.
A abych nebyla jen negativní, ač se samozřejmě zrušilo předávání cen za marmelády v Anglii, zveřejnění výsledků v sobotu proběhne. A i vy se potom dozvíte ... :-)
Samozřejmě, že ta dvoubarevná kráska, co je o příspěvek níže, jela letos na soutěž do Anglie. A už má i jméno. A nejen to. Bude mít.... nálepku. Letošní výsledky soutěže už znám. Vám vše mohu prozradit až 14.3. Víc říct nemohu. Snad jen to, že to letos dopadlo hodně dobře a že se je na co těšit. Bude totiž z čeho vybírat!
Takže se těště na výsledky, ale hlavně na nové pomerančové marmelády! Nedá se jinak, než rozšířit sortiment. Je vás moc!, co jsem vás na tuhle dobrotu naučila. Strašně mě to těší. Tak se těšte se mnou a nechte se překvapit! Já mezi tím budu vyrábět, aby až to zveřejním, bylo taky co objednávat. :-)
Pomerančová novinka od marmelindy. Ještě jí vymyslet jméno. Máte nápad? Dole ladí barvu grenadina, nahoře ladí chuť tequila... Každopádně je to marmeláda velmi povedená, vtipná, úplně královská a mám z ní neuskutečnou radost!
Haló, haló, na vědomí se dává! Konečně si u mne mohou nakoupit dostatek marmelád a jiných dobrot i ti, co u sebe běžně nenosí dost hotovosti.
Ode dneška přijímám v obchůdku i na trhu platební karty.
Za okny téměř jaro a lehce ospalo z nedokonalé zimy. Na Folimance to ale žije, neb tady je sezóna pořád. Co že se to v tuto dobu vaří? Pomeranče a citrusy. Tedy marmelády, nikoli džemy. Abyste věděli, jaký je v tom rozdíl - ten nám před pár lety připravila evropská legislativa. Marmeláda je pouze z citrusů. Tedy - musí jich obsahovat alespoň 20%.
Takto nám to předepisuje Evropská unie od roku 2004. Je jedno, z jakých citrusových plodů marmeláda je, jedno je však jisté - nic jiného jako marmeláda označováno být nesmí. Všechno ostatní bez ohledu na konzistenci je džem.
A tak se u marmeLindy testuje, vaří, tuní, kombinuje, míchá, marmeláda za marmeládou a sklenička za skleničkou. Jak široký sortiment vám nakonec nabídnu, to se dozvíte během února. Už teď je ale jasné, že bude určitě k dostání pomerančová marmeláda klasická, pomeranče s mangem, krásně hořké pomeranče s citronem a přibyde i nějakých pár novinek, to si ale nechám ještě chvilku jako tajemství.
Vážení zákazníci, víte, že na e-shopu jsou dárkové poukazy? Ty samozřejmě můžete kdykoli během roku. Tedy nejen k Vánocům, ale třeba i na Valentýna. Pokud zrovna nevíte, co z mého sortimentu byi si vaše drahá polovička vybrala, je dárkový poukaz k marmelindě to ideální řešení. Poukazy jsou v hodnotě 250,-, 500,- a 1.000,- korun.
PF 2020
Dorazily nové krabičky! 🎁
Kdo potřebuje ještě firemní dárek? Nebo Mikuláše? Nebo Ježíška třeba pro babičku?🎄 Potřebujete pro někoho milou pozornost? Obsah krabiček je na vás. 3x100g libovolně kombinované.
A všimněte si: žádný celofán ani plast.👍
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/219452801081112/video/732292
O meruňkové marmeládě s dTestem a mnou. Jak marmelády dopadly? Podívejte se!
Kdo by si rád udělal cibuládu, zde je návod. Ovšem nic neberte tak doslova, zkuste být kreativní a hlavně dejte na svou vlastní chuť!
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10658625776-polopate/219562220400033/video/733391
Krásně se to sešlo a už se to točí. Tedy - něco už se natočilo a něco se bude točit zítra. A o čem je řeč?
V pořadu Černé ovce ve spolupráci s D-testem budeme testovat meruňkové marmelády (tedy pardon - džemy), povídat si budeme o nejen o nich a taky si meruňkovou uvaříme.
A co že je to ta cibuláda? To si povíme v pořadu Polopatě. Pravděpodobné datum vysílání je 17.11.
Přesná data obou vysílání zveřejním, jakmile je budu znát.
A jeden Fb příspěvek:
Včera jsem byla v České televizi natáčet vstup k pořadu Černé ovce - D-test o meruňkových džemech. A taky mě zpovídali v krámku, jak že to s těmi džemy a marmeládami je... (tak jsem tu konečně musela uklidit 😉).
No a dnes se bavím vyráběním podkladů k natáčení o cibuládě, která se bude točit příští týden do pořadu Polopatě. A zas jsem přišla na nový recept... To je taaak dobrý!!! Více se dozvíte postupně 😉 Taky asi přibude nová varianta cibulády 🍯
Už jste tu s Great taste ochutnali?
Dali jsme se dohromady. Tedy jen na webu. A ne my, ale naše produkty. :-)
A tak na https://www.dejsivino.cz/ můžete najít naše krásné kombinace. Dárkové balení vína a marmelád. Oboje ideální k sýru.
Ve spolupráci s Vinařství Pavlica jsme pro vás připravili dárkově balený set červeného vína z Moravy a 2 kusů
domácích marmelád. Do setu jsme použili Merlot z Vinařství Pavlica ze Zaječí.
A JEŠTĚ JEDEN KRÁSNÝ DÁREK JSME PRO VÁS DALI DOHROMADY!
Znáte víno z černého rybízu?
Vi WINE – BLACKCURRANT / SUMMER EDITION je dokonalou kombinací chuťově vytříbeného, osvěžujícího a navíc zdravého nápoje. Černý rybíz je totiž jedním z nejhodnotnějších druhů ovoce u nás. Obsahuje velké množství tělu prospěšných látek, například vitamín C, Vitamin P, bioaktivní flavonoidy, antioxidanty, pektiny a významné množství resveratrolu.
V kombinaci s černorybízovou marmeládou oceněnou Great taste v Anglii najdete dárkové balení na https://www.dejsivino.cz/.
Mám tu pár novinek. Takový sestřih dění pro ty, co nemají Fb.
Minulý týden jsem byla na FOR GASTRO A HOTEL v PVA Letňany. Úžasný veletrh, nejen pro odbornou veřejnost. Užila jsem si to, získala nějaké kontakty a kdo ví, co všechno z toho vzejde. Jak s oblibou říkám - nikdy neznáš celý příběh. Budu se moc těšit, co to všechno přinese.
Dostala jsem nádhernou "kytici" rozmarýnu. Tedy spíš ořezaný strom :-) No, která žena by nebyla ráda za tak velkou kytku?
Ta svítání cestou na trh mě nepřestávají fascinovat
Marmelády dělám už 6 let! Kdo by to byl tehdy řekl... :-)
aneb jak jsem tvrdila, že NIKDY!!! nebudu dělat šípkovou marmeládu. O obchodě a na trzích již k dostání, na eshopu bude snad již brzy. Kdo se nemůže dočkat, prosím, pište si o ní.
Vážení zákazníci, na vaše četná přání vznikla opět chilli pasta!!
K dostání na Folimance, na trzích i na e-shopu.
A vzhledem k tomu, že někteří říkají, že je "dámsky" pálivá, vznikne v příštím týdnu její ostřejší kamarádka exra chilli, kde to habanero pořádně pocítíte :-)
Už jste vyzkoušeli? Zkuste zde..
Marmeládové dopoledne s MarmeLindou v Jihlavě!
V Jihlavě se o víkendu koná Den evropského dědictví. Kromě toho bude vyhlášena Regionální potravina.
A kromě toho tam budu já nejen prodávat, ale i vařit marmelády.
Moderované vaření marmelád. Uvaříme si švestkovou, bude i hrušková a zcela určitě budou doladěné nějakým výtečným kořením nebo třeba alkoholem. Jakým? Nechte se překvapit. 😉
Přijeďte se podívat v sobotu na náměstí do Jihlavy, být u vaření bude možod 10 do 14 hodin .
Těším se na vás!
https://www.facebook.com/mesto.jihlava/photos/gm.2279635092288959/2241825439220191/?type=3&theater
Není rakytník jako rakytník. Peklo je, že žádný nejde normálně uzrálý natrhat. Tu hrstku, co mám, si nechám jako luxus.💎
Zážitek z latifundií byl úžasný. A že tam nebyl jen rakytník, vězte, že mám letos zásobu luxusní ARONIE a je k dostání jak na trhu, tak na https://eshop.marmelinda.cz/marmelady-a-dzemy/aronie/
Tož ještě jednou, teď už se všemi oficialitami a náležitostmi.
Aby to nebyly pořád jen marmelády, ocenění pro sadko-slanou notu lehce štipkavou. Cibuláda - Cibule smoked.
Dávát novinky na Instagram a Facebook je přece jen rychlejší a operativnější, ale pro ty, kteří nemají, tak dávám pár střípků pohromadě.
Léto, slunce... a nikoli vířivka, ale spousta ovoce, a tak má marmeLinda zavařeno na další rok:
třešně rumové - velmi oblíbená u dětí a pak taky jako večerní ledničkový mls dam :) - trhané vlastnoručně a zaručeně BIO
černý rybíz oceněný *** Great taste - naprostá paráda na lívance - dovezené od Hradce Králové jednoho pozdního večera po celém dni ve výrobně
červený rybíz čistý, s vanilkou oceněný * Great taste, i s rumem - na linecké, do koláče, na chleba se smetanou - se zážitkem na traktoru kousek od Ještědu
jostu - delikatesa na toust - ze soukromé zahrádky
broskve s vanilkou - ideálně jen tak na mls do pusy nebo na palačinku - od zelináře Kubeše z Dobřichovic
višně už tradičně čisté, s čokoládou i ty s whiskey - super jsou v jogurtu nebo na chlebu s máslem - s výletem do Tatobit a s výhledem a Trosky
Pak taky proběhnul večer se Zdeňkem Pohlreichem... taková malá perla mezi večery.
Dám si den volna a vyčistím si hlavu na kopci v Alpách, omluvím se z trhu v Dobřichovicích a vrhnu se do druhé poloviny prázdnin.
Léto se blíží, ovoce dozrává kvapem a v MarmeLindě to frčí na plné obrátky. Máte chuť se stát členem týmu? Mého týmu?
Co je důležité, abyste měli? Potřebuju rychlé ruce, přemýšlivou hlavu a dobrou náladu. Máknete si a něco se dozvíte. Pravděpodobně se za den moc nenasedíte. Budete možná unavení, ale spokojení.
Šlendrián netrpím, hraju fér. Totéž chci od vás. Pište, volejte. Zn: svižně, ale v pohodě :-) Tak co?
Opět jsem byla po roce v Kadani moderovat vaření jahodové marmelády. Teda spíš džemu. Kombinace s mátou, rebarborou... zákazníci se oblizovali až za ušima. Stánek vzali útokem a ti moji dva báječní pomocníčci ani nestíhali obsluhovat. Bez nich by to fakt nešlo. Jako bonus jsem dostala od zákaznice dřínovou marmeládu. Mňamka, kterou si fakt neudělám, ta potěší vždycky a niky se neomrzí. Děkuju organizátorům i zákazníkům!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2375022152779841&id=100008162382864
A je to opět tady. Sice ještě pěkně ledové, ale jaro frčí v plném proudu, a to znamená pampelišky, kopřivy, detox! Takže i u mne najdete čerstvý pampeliškový a kopřivový sirup. Samozřejmě, že v zásobě je stále ještě zázvorový a bezinkový. Jen mojito jste opět vzali útokem a kdo bude šťastný majitel posledních kousků? Pokud nikdo na e-shopu, tak to budou šťastlivci na trhu v Mokropsech teď o víkendu.
Na dovolené jsem si trochu odpočinula a trochu se "zdevastovala", jak už to na dovolených u mě bývá, tak se na na vás moc těším. Na trhu i v krámku.
Trochu mě pobavil ten psaný začátek, když dáte některá věty za sebe, oddělíte čárkou a zdá se, že spolu souvisí... ale jinak jo, tak nějak to bylo a je.
A jinak se teda vůbec necítím komfortně, když mě někdo zpovídá na kameru 🙈🙉🙊
Tak už konečně dorazily i nálepky na marmelády a ty moje kočičky mňamózní budou konečně vyfešákované jak se patří.
Na trzích už tedy budou v celé parádě. A trhy jsou v přehledu taky kompletní, alespoň ty, o kterých vím. Děly se tam nějaké změny (např. musím vypustit předvelikonoční Brumlovku), ale zato mne najdete v Motole. Brumlovce se tímto omlouvám. Pokud ale máte objednávky, ráda vám je zavezu třeba hned následující čtvrtek. Však víte, že ale musíte napsat, zavolat, zkrátka dát vědět a já přifrčím.
Tento víkend jsou trhy hned 2, není to minela, v Mokropsech já osobně, na Kulaťáku můj "výkonný tým" :-)
Tak jaro budiž požehnáno a těším se na vás.
Milí zákazníci,
nastal čas se zase posunout a trochu něco pozměnit. Tentokrát to bude "pouze" e-shop, o to razantněji.
Do 14 dnů budu spouštět e-shop na nové platformě shoptetu. Bude přehlednější, bude širší nabídka objednat si online i jiné velikosti, než ty 3 základní. Budete mít také možnost používat Uloženku.
Stávající stránky zůstanou, jak jsou, jen po kliknutí na obchod budete přesměrováni jinam. S některými detaily nehnu, neb šablona je taková, jaká je, ale určitě uvítám jakékoli návhry nebo podněty ke zlepšení.
Najdete tam také nový druh pomerančové - POMERANČ SE ZÁZVOREM. Už teď vám mohu prozradit, že zase bude mít nějakou pěknou nálepku z Dalemainu. Která to bude, mohu prozradit až po oficiálním vyhlášení výsledků. ;-)
https://www.luxus.cz/marmelinda-marmelady-ocenene-prestizni-svetovou-cenou-great-taste
Další pěkný článek, děkuji za něj.
MANGOVÁ jak už je u mne zvykem a standardem - jedině z ready to eat manga, čili zralého, měkkého, úžasného manga, je opět čerstvě dodělaná, tidíž už opět i ve 300g balení. Ovšem jak už je také obvyklé - nejsou toho tuny, takže kdo zaváhá... :-)
Moji milí, dlouho jsem nepsala, trochu jsem si užívala pomyslný zimní spánek. Opravdu jen pomyslný, protože je toho spousta, co se musí na další sezónu zařídit a vymyslet.
Do toho už také frčí nová sezóna, která začíná klasicky vařením pomerančů, aby vaše mlsné jazyky měly čerstvou zásobu na celý rok. Letos jsou famózí červené pomeranče, takže vaření je jedna radost a ta barva! Booožííí!
Taky jste si všimli, že už jsem zahájila prvním trhem Masopust na Andělu a díky, že jsem se tam s vámi některými mohla potkat. Moc jste mě potěšili. Některé akrtikly zmizely obratem.
Zrovinka se pozvolna ladí rozpis dalších trhů, takže už bude jasné, kde se s kým budu moci potkat a kde se na mne budete mít šanci těšit. Na stránky doplním pravděpdobně do konce týdne, jen co si odladím poslední detaily a celé si to trochu sedne.
Jako novinku pro vás (i pro sebe :-)) připravuju nový e-shop. Měl by být pro všechny zúčastněné pohodlnější, přehlednější, měl by nabízet i "nestandardní velikosti, jako je gastro balení 750g nebo naopak možnost nakombinovat si minimarmeládová miminka 60g. Tak odhaduji a tímto se upisuji, že k polovině března bych to měla spustit. Zbytek stránek zůstane, jak je, jen proklik na e-shop vás odvede na jinou platformu.
Toť zatím vše, ať toho nemáte na čtení moc, ale já už mám připavené další novinky, hlavně pro ty, co třeba nemají Fb.
Hodně štěstí!
Děkuji vám za přízeň v letošním roce. Díky vám se vrhám do další sezóny s velkou chutí.
Pevná otevírací doba v krámku bude od 7. ledna. Kdyby někdo potřeboval, najde mne v krámku i 3. a 4. ledna uprostřed inventury :-)
Moc se na vás těším i v dalším roce. Trhy budu postupně přidávat, jakmile se domluví detaily.
Dávejte na sebe pozor, mějte se rádi a ať máte důvod k úsměvu na rtech.
Jsem ráda, že jste! Díky!
Náramně jsem si užila besedu v Bakově nad Jizerou a navzdory nepříznivému počasí i trh na náměstí.
http://www.knihovnabakov.cz/galerie/beseda-pani-lindou-kamaradovou/
Na Folimance se balíčkuje, mašluje, zdobí, čančá... A strašně moc se těším na adventní trhy. První sobotu jedu do Dobřichovic a zároveň se rozdvojím a budu mít´záskok na Kulaťáku. Adventní hadi, kalendáře, balíčky... vše bude v dostatečném množství.
V neděli mě čeká beseda v knihovně v Bakově a pak odpolední trh tamtéž s rozsvěcením stromku.
Na nějakou dobu jsem se odmlčela s novinkama. Ne, že by se u mne nic nedělo, ale ten podzim mi trochu bere vítr z plachet a není ta správná chuť na spisování. Přiznávám zcela na rovinu. Vánoční šílenství u mne jede už zas od září a v těchto dnech propuká úplně naplno.
Na eshop tedy přibyly opět vánoční balíčky, malá miminka 60g. Tentokrát máte na výběr ze 4 možností (3 nebo 4 ks v celofánu, 6 nebo 8 ks v košíčku). Fotky jsou ilustrační, ale dostatečné pro vaši představu. O konkrétnější podobu si, prosím, napište do poznámky. A pak si asi budeme chvilku mailovat, než to doladíme k vaší spokojenosti.
Loni jsem taky měla "marmeládové salámy" neboli hady. Jsou dostupné i letos, vozím je na trhy nebo budou v krámku. Ty se posílat nedají, ala objednat mailem určitě ano. Cena marmeládového hada s 10ks je 490,-, had může být až 15ks dlouhý (cena 690,-).
V sortimentu najdete opět fíky (samozřejmě limitované množství), Vánoční sirup (z bezu černého a jablíček se "svařákovým kořením"), NOVINKA je TYMIÁNOVÝ sirup proti kašli. Taky se doplnila zásoba náderně voňavých kdoulí. I hrušek s vanilkou je dost a POZOR - mám limitované množství HRUŠKOVÝCH POVIDEL!
Z jednoho příjemného dopoledne stráveného povídáním nejen o marmeládách a oceněních vzniknul tenhle dobře napsaný článek. Fotograf se také vyřádil, klobouk dolů nad jeho kreativními nápady. Nasmáli jsme se pak i u focení hrušek a nejen u těch. Víte třeba, co to dá za práci, dobře vyfotit hrušku v ruce?
https://www.vitalia.cz/clanky/potravinarsky-oscar-co-obnasi-ucast-v-soutezi-great-taste-awards/
Pěkně napsaný článek. Děkuji.
Do schránky mi přibylo pár milých detailů týkajících se Great taste. Diplomy (to jako že ty medaile jsou opravdu moje a že jsem si je nevyčarovala), tištěný přehled všech 3hvězdičkových oceněných a mezi nimi samozřejmě moje černorybízová (kterou by doporučili do pudinku - no, proč ne?), a konečně i hvězdné nálepky, takže marmošky už budou řádně dekorované.
https://www.facebook.com/greattasteawards/photos/a.2163275933746241/2163441550396346/?type=3&theater
Přidávám vám střípečky z léta, které jsem nezvládla napsat, ale které jsou o to více aktuální, neb je po dovolené a všední život se snaží najet zpět do kolejí.
Tedy vězte! V létě jsem byla u Litoměřic v sadu nádherném, plném švestek druhů rozmanitých, tradičních i nově vyšlechtěných. Co švestek. Rondloní, slív, blum, rynglí, hybridů meruňkovo-švestkových... Mnoho toho bylo, mnoho se ochutnávalo a nejlepší jelo se mnou, aby se dalo do sklenic. Mým klasickým švestkám s hřebíčkem a skořicí teď zdařile sekundují RYNGLE. Též lehce kořeněné, ale jen tak nenápadně. Vedle toho vznikla ze světlých luxusních blum marmeláda s medem a medovou whiskey. Tedy MEDOVÉ BLUMY S HONEY WHISKEY. Název zní sladce, ale cukru je v ní méně než obvykle a med je zdařilým doplňkem.
Teď v září jsem se ještě ve vzpomínkách vrátila na dovolenou při vaření FÍKOVÉ. Není jí mnoho, tak neváhejte. Voní létem.
Čas od času vznikne cibuláda a hned se taky vyprodá. Tak tu si hlídejte, aktuálně jsou 2 druhy na skladu a dokonce i lilek teď snad chvíli bude. Pokud ho už nějaká firma neobjedná do dárkových košů... na Vánoce. Ano, hrozné v září strašit vánoční tématikou, ale už to pomalu začíná.
Mimochodem všimli jste si, že kromě broskví s vanilkou jsou i BORSKVE S APEROLEM? ;-) A v sirupech přibylo cosi neobvyklého. ŽELÉ. BEZINKOVO-MÁTOVÉ. Nádherně vyvážená chuť. Žádný slaďák. Ideál na toust nebo promazání koláče.
A poslední novinkou je Dunajský salát. Též omezená edice. Vzpomínka na zimní dovolenou.
Týdny šrumce kolem ovoce, hlavní sezóna a na sport ani pomyšlení. Odpočinek každou volnou vteřinu.
Stejně to ale moc neumím. Nebývám přeci po sportu víc unavená, to je blbost. Je to o hlavě, ne o únavě. A tak vyrážím. Na chvilku, oblíbené kolečko. Namotivovaná, jen prvních pár set metrů překonat, než tělo přejde do automatického režimu a hlava přestane myslet. …Nesleduj, že z každé nohy máš jiný pocit, tělo není symetrické, srdce je vlevo… Konečně les. Maliny. Vteřinová zastávka, do každé ruky pár, budou se hodit, každý kilometr jedna pod jazyk, nahoře na kopci v poli přijdou vhod. Kdo by tahal vodu. Slunce pere, poledne. Magor. Jen skřivani řvou nad hlavou. V zahrádce v biotopu dva chlapi naháči. Chvilku zkoumám švestky u jejich plotu. Tmavé, ale nezralé. Běžím radši dál. Sousedi venku obědvají, pes mě stíhá kolem plotu. Moment, kdy přidat. Natáhni krok, ať to je k něčemu dobré. Ještě úsměv. Ten jde sám. Branka. Zahrada, voda ze studny. Luxus. Je to o hlavě.
Příští týden půjde červený rybíz o něco líp.
To se takhle Lucie nabídla, že má trochu rybízu navíc. Neřekla kolik. A neřekla ani, že má jostu. Poklad největší. Přebytek ze zahádky si představuju asi jako košíček. Možná dva. Ne bednu, co trhala celý den, jen aby to nesežral špaček nebo kos. Každopádně díky tomu bude nejen rybíz na milion způsobů, ale taky jostová marmoška! Pro toho, kdo je josty neznalý, jde o křížence černého rybízu a angreštu. Takže marmoška kyselejší, pasírovaná, tmavá, úžasná.
Po loňském výpadku angreštu jsem se letos poučila (resp. mě poučili milovníci angreštu, že takhle by to teda nešlo) a angreštu je poctivá zásoba ve všech velikostech. A pozor! Je i angreštový sirup!!! Hustý jak ďas, neb to pustilo krom šťávy i pektin :-)
A ještě jeden sirup přibyde, a sice kombinace rybízů.
I já hodlám urvat něco z prodlouženého víkendu a v pondělí frčím hned ráno pro superkyselé višně. Kdybych se nestihla vrátit do 11hodin na Folimanku, tak mne, prosím, omluvte.
PS: těch broskví s vanilkou už je víc než úplně málo :)
Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych poděkovala kadaňským za jejich vřelé přijetí, o jejich zájem a vlastně i za jejich útok na můj stánek, kde sotva stíhali obsluhovat. Bylo to strašně prima dopoledne. Děkuju i za pár fotek od zákazníků (ty profi se prý ještě zpracovávají). Sice nejsou usměvavé, vařila jsem v tu dobu už 4. várku a měla trochu zavařenou i hlavu, ale atmosféra byla víc než příjemná.
Prázniny jsou tu a trhy jsou naplánované, potvrzené a víceméně dané, pokud mne něco neskolí. Dovču plánuju tradičně až na konec prázdnin, do té doby budu na obvyklých místech v obvyklých časech - mrkněte do trhů.
Postupně vznikají broskve s vanilkou - zatím ve velmi malém množství, angrešt a budou v nejbližší době i všechny druhy rybízů. Pak už jen doplnit zásobu meruněk, višní... No a abych nezapomněla - dělá se i pár skleniček cibulád i lilku. Ten začíná být nedostatkový, neb někteří si na něm vytvořili silnou závislost a novou várku vyrábím již téměř na zakázku. Bohužel jde o artikl velmi pracný a v sezóně ostatního ovoce na něj není tolik prostoru, abych ho vyrobila s dostatečnou rezervou. Pište si tedy o něj, prosím, to pak vyrobím pro každého.
Novinek teď trochu ubyde, neb by byly jen o rybízu, rybízu.. no a pak taky o rybízu. Ale víte co? Slibuju, že v půlce prázdnin vám sem jeden superrybízový příspěvek dám. Jeden za všechny. Tak se máte na co těšit, fakt! :-)
Užívejte prázdnin, léta, dovolených, hor i koupání - každý dle gusta. Budu se těšit na vaše usměvavé tváře na trzích, na povídání u stánku a na zážitky. Přijďte jako obvykle pobýt, popvídat a třeba zkuste nezapomenout vrátit ty skleničky, co doma schraňujete :-)
Milí zákazníci, téměř začínají prázdniny, ovoce se valí a já to musím všechno skloubit dohromady. Než se ke mně vydáte odněkud zdaleka, mrkněte se, prosím, na otevírací dobu, bude přes léto trochu variabilnější. Základní časy zůstávají - tedy pondělí až středa budu v krámu většinou 9 - 18 hod., abych to všechno zvládla, může se ale stát, že budu muset urgentně vyrazit pro ovoce, neb to nepočká. Jako třeba dnes - je jen do 12 hod, pak jedu pro angrešt. Pak nastává situace, kdy večer předem přibude poznámka do otevírací doby, že nejsem. Buďte tedy, prosím, shovívaví. V krámku jsem většinou opravdu od nevidim do nevidim, můžete i zavolat a domluvíme se.
No a ta báječná novinka - angreštová letos bude.
A ještě mne, prosím, omluvte ze sobotního Kulaťáku - zrušili mi ho, že prý už se tento víkend nevejdu. Do konce týdne naplánuju trhy přes léto, abyste věděli, kdy kde budu.
UŽIJTE SI LÉTO!
To vás takhle uprostřed sezóny a totálního nasazení zastihne "pozitivní kopanec", který vás donutí to totální nasazení ještě zvýšit. Ale o tom se rozepíšu až někdy později a o to větší to bude mazec. Však se těšte.
Zatím je super novina, že letos opět bude BROSKVOVÁ S VANILKOU!!! (Předpokládám, že hnedle poletí do Mníšku? Tam to ale vidím rovnou na gastro balení po roční absenci. :-) ) Zatím broskviček není mnoho, tak klidně pište, zamlouvejte, kdo ví, kolik se jich urodí. Tohle jsou první vlaštovky, snad ne poslední.
A jen připomenutí - v pátek je na Foli zavřeno, budu na Brumlovce u ofisů a kdo něco potřebuje, tak se budu v krámku motat až tak po 17. hodině a připravovat sobotní trh.
PŘIPOMÍNÁM - konec školního roku se blíží! Kdo potřebujete pro pančelku nějaký dárek, ideálně prťavý v košíčku?!?!
Tak si představte, co mne čeká. A nebo ještě ne. Pěkně popořádku.
Kdo kouká na můj rozpis trhů, je to jako v těch hádankách - vyberte, co tam nepatří. Jako by tam úřadovala kukačka. A šoupla tam trh, který je daleko a úplně jinde, než bývám.
To bylo tak. Ozvali se z Kadaně. Že prý mají jahodový trh. Na náměstí. 23.6. A že by prý potřebovali někoho, kdo umí uvařit marmeládu, ideálně jahodovou.
No úplně za rohem to není. Chvíli jsme se domlouvali, mailovali... Šimralo mě u toho u pupku, chvíli jsem přehazovala na miskách vah a nakonec se rozhodla. Takováhle zkušenost se jen tak někde nenabízí.
A tak jsem to vzala. Bude psina, užijem si to na náměstí všichni a doufám, že mě v tom místní nenechají a že nebudou neslaní, nemastní. Však se na ně pěkně připravím. Už se na to moc těším. Mimo jiné tam samozřejmě povezu i svoje ostatní běžně dostupné dobroty a k tomu jednu cácorku, co ten stánek sama zvládne, neb je pěkně cepovaná už pár let a na korunu si dát pozor umí :-) Takže držte palce a omluvte mne z klasických trhů. Třeba z toho bude nějaké vtipné video, pořádný návod, jak vařit marmošku na náměstí :-) Zcela seriózně.
K novinkám odbíhám většinou ve fofru, plná emocí, vůní, dojmů a taky leckdy unavená. Dnes kupodivu polední novinka místo obvyklé půlnoční, protože nadšení je veliké.
Je toho zas milión, takže abyste věděli: exkluzivně várečka čerstvé MALINOVÉ čisté!!, ničím nekombinované, k tomu KOMBINACE MALINY+JAHODY opět k dostání.
Část jahodové získala vůni po bezinkovém sirupu, protože.. no prostě proto, že to vedle sebe na plotně tak vonělo, že se to přímo nabízelo. A že ta vůně z toho je cítit potvrdilo i dnes mé dítko, které to odhalilo ráno na chlebu, aniž by vůbec tušilo, že něco takového může nastat.
No a taky kolem mě jelo pár meruňek (zatím, pravda, řeckých) a těm se taky nedalo odolat, takže MERUŇKY opět ve všech velikostech, čili i v té největší, co vždycky hned vykoupíte.
Abyste to nemuseli pročítat a lovit v sortimentu, předkládám vám poslední novinky:
Sirup z GRANÁTOVÉHO JABLKA. Temně rudý, není nikterak natrpklý, však rozhodně není fádní a je ho jen pár lahví, žádná megazásoba. Kdo má zájem, neváhejte.
MOJITO sirupu se taky udělala ještě jedna várka, neb ta první nevydržela ani 14 dní. Takže? Výzva! Včera byl čerstvý a už rovnou 2 byly pryč ještě teplé.
Sirup ZE SMRKOVÝCH VÝHONKŮ s tymiánem. Kdo má pocit, že kašlík je podzimní záležitost a sirup si koupí pak, tak se plete. Kašlík může přijít i z vedra a pak se takový sirup k užívání víc než hodí. A hlravně - u mě na podzim už pravděpodobně nebude, takže vemte do zásoby. Těch 0,5ĺ lahví je jen 5!!! Ostatní v 0,3l.
Další kapitola je CIBULINDA:
Je tam klasika balzamiková karamelizovaná jemná, jenže lehce "zauzená" neboli SMOKED, aby vám to ke grilování víc štimovalo. Pak tam najdete červenou cibulindu s CHILLI a vznikla i ZÁZVOROVÁ.
Promofotky zas nějaké vzniknou... snad na ně najdu chvilku. Právě jsem ale ještě odložila jahodovou na příští týden, protože to mango, co posledně dovezli... no prostě jsem ho tam nemohla nechat. Takže je opět MANGOVÁ.
No a pak mě zasypou ty jahody... a ty bezinky, co u nás konečně rozkvetou...
Takže ty fotky... si neslibuju :-)
Jaro zešílelo a příroda taky. Aby mi z toho nešla hlava kolem, jela jsem se trochu zregenerovat do kopců a nabrat sílu na tu hromadu ovoce, co mě za chvíli zasype. Pokud ovšem zaprší a něco vyroste.
Pylu všude hromada, a tak jsem se vrhla na sirupy, abyste měli z čerstvého zásobu na celý rok.
Nadupaný zlatem je čerstvý pampeliškový vonící po medu, k mání je taky čistící kopřivový z mladých kopřiv.
A k čemu jsou dobré?
PAMPELIŠKOVÝ: komplexní detox, podporuje fungování jater, lymfatického systému a ledvin, zlepšuje trávení a pohyb střev, pomáhá v léčbě zánětů jater, močových cest a střev.
Podporuje látkovou výměnu, obnovuje správné vyprazdňování, pomáhá při zácpě, přispívá k uchování rovnováhy střevní flóry. A díky pozitivnímu vlivu na lymfu zlepšuje i aktivitu pokožky.
KOPŘIVOVÝ: posiluje imunitu, podporuje činnost cév, ledvin, odvodňuje, zlepšuje stav kloubů, regeneruje pokožku, snižuje hladinu cukru, čistí - idelální jarní kůra!
Po MOJITO sirupu se jen zaprášilo, zbývá posledních pár lahví a kdo ví, jestli o víkendu nezmizí na trhu v Dobřichovicích? ;-)
Každopádně na trzích teď už budu pořád, možná se i občas rozdvojím. Ale to budu vědět až od 19. května, kdy se mnou do Černošic pojede posila. Pak doplním červnové trhy a třeba někde na trhu potkáte ve stánku někoho jiného, než mne.
Mimochodem stále platí, že beru BRIGÁDNÍKY NA ČERVEN!
Sháním posilu. Na vaření nebo na prodej. Nebo na oboje. Někoho spolehlivého, ideálně samozřejmě svižného nebo alespoň dříče. Nemusí denně, nemusí pravidelně, vše je o dohodě. Třeba 2x týdně pár hodin ve výrobně. kájet, loupat, peckovat... Zdá se to být pohoda, však musí to odsejpat.
Víte o někom? Babička, vysokoškolák... Pár korun si přivydělat přijde vhod. Volejte, piště. Děkuju!
Venku zuří jaro a u mne taky.
Mezi tím, co se zpracovávají poslední zbytky pomerančů, se občas urodí něco jiného, abych z toho nezoranžověla. Takže vzniknul MOJITO SIRUP. Ještě ani není v e-shopu a už je ho půlka pryč. Luxusní macerát máty v koncentrované šťávě vymačkané z limet. Jen ten rum si musíte dodat sami :-)
Nebo je tam úžasná SMOKED CIBULE. Stejná, jako minule, lehce pikantní, karamelizovaná s balzamikem, jen teď zlehka ovoněná "smoked liquid". Jako právě sundaná z grilu.
Lilek bude od zítra. Snad zas chvíli v nabídce vydrží, než se na něj vrhnete :-)
Dochází některé letní hity a za chvilku budem na chvilku bez nich, než se urodí. Takže kdo chce, tak HONEM OBJEDNAT:
rybízy obecně
višně s whisky,
třešně rumové,
meruňky (i meruňkovo-nektarinkové),
mango,
jahody s malinama,
špendlíky.
Po víkendu už taky zase bude kopřivový sirup a pravděpodobně i pampeliškový.
Příští středu budu na trhu u Danube house v Karlíně (ten špičatý rohový hnědý office dům na nábřeží - Karolinská ul.). V krámku na Folimance bude tedy zavřeno.
Trh je tam každou středu, já zatím pouze 4.3. a dále jen nárazově.
Nejen na trhu v Černošicích můžete potkat bulharské jogurty RODOPI poblíž marmeLindy. Tahle kombinace je mnohokrát vyzkoušená. A tak byla otázka času, kdy se stane z mého krámku výdejní místo pro eshop https://www.rodopi.cz/produkty/.
Moc jsem se těšila na trh do Dobřichovic. Chtěla jsem vám dát ochutnat konečně ten pomeranč s mangem, udělala jsem pro vás zas ten neskutečně oblíbený lilek a taky je v nabídce opět KIWI!! A taky hurá mezi lidi tam dolů, k vodě, když jsem před týdnem měla od trhů pauzu. Jela jsem si totiž jela provětrat hlavu a povedlo se to evidentně víc, než bylo zdrávo. Asi nějaký průvan, či co...
V úterý jsem naskočila do práce, nakoupila hromadu pomerančů, jako že to levou zadní... Jenže ona se hned v úterý večer přihlásila teplota, a jak jsem neměla šanci to při boji s pomeranči... No prostě se přidal zánět průdušek, rýma jak trám a pak ještě větší teplota... Včera odpoledne jsem připravila na trh... a nenaložila. Prostě se nedalo, zimnice mnou lomcovala. Ležela jsem na gauči a nevěděla, co s tím. Vynechat trh určitě ne, jet je nesmysl v tomhle stavu... Ale protože mám naprosto báječnou rodinu, dnes ráno "se" auto naložilo a na trhu to zvládla naprosto perfektně jedna malá cácorka s babičkou. Já jen tak ráno trochu dirigovala a pak jela do postele.
Tak se to všechno nakonec povedlo a já jsem za to neskutečně vděčná. Jen se ještě musím nutně doléčit, tohle by takhle nešlo...
Na světové mistrovství v marmeládách do anglického Dalemainu už chodí tolik vzorků, že museli rozšířit řady porotců. Konkurence roste, kvalita se zvyšuje, tlak je velký. O to větší mám radost, když už vím, že ten můj loňský úspěch nebyla náhoda. Která marmoška je letos favoritem? Aby to nebyla ale taková nuda, posílala jsem tam úplně jiné vzorky, než loni a těm dvěma, co se shodovaly, jsem pozměnila recepturu. Rovnou vám prozradím, že pomeranč s rebarborou jsem další výzvě nevystavovala, ta zlatá mu sluší ;-) Typovat můžete, některé novinky už jsou na webu, některé znají jen majitelé Fb stránek a jiné jsem doteď tajila, neb jsem si nebyla jistá.... Ale takový pomeranč s balzamikem... Mňááám. Jel i pomeranč s bezinkovým sirupem. A samozřejmě ten s mangem. No jasně, i ten s granátovou šťávou jsem tam poslala, ať se fajnšmekři a odborníci vyjádří. Netvrdím, že s nimi ve všem souhlasím, na něco jsem čučela s pusou dokořán a některé výsledky nechápu. Však kostky jsou vrženy, já jsem naprosto spokojená a s parádním pocitem vplouvám do své 5! sezóny. Oficiální výsledky až 18.3. Pak prozradím víc. Ale kdo to chce pošeptat, má možnost v krámku Na Folimance nebo teď 10.3. o víkednu na trhu na Kulaťáku. Snad už bude fakt to jaro. PS: příští víkend, tedy 17.3. na trh nejedu a ten pátek a pak v pondělí je na Foli zavřeno. Mrkněte k otevírací době. Díky za pochopení.
Chytla mne tvořivá, a tak se sortiment trochu zase provětrá. Novinek je víc, protože když už, tak už... :-) Času bylo v lednu dost, a tak se ladilo, degustovalo, zkoušelo, taky někdy vyhazovalo, a zase zkoušelo, třeba trochu jinak, fotilo, aranžovalo a nakonec to všechno klaplo. Budu vám to servírovat postupně, abych vám tím nezamotala hlavu.
Takže novinka č. 1 POMERANČ S GRANÁTOVÝM JABLKEM. Resp. šťávou z granátového jablka. Protože ty pecičky a šlupičky by tam vadily. Takhle je to čistá, jemná, zato řízná marmoška. Granát není žádné chuťové ořezávátko a umí pěkně drhnout. Takže tomu mému pomeranči dodalo lehký říz, pěknou barvu a vůni exotiky. Taky to pěkně trvalo to vychytat. Tu přidat, onde ubrat... Výsledek je ale famózní. Takže jen, co dostane marmoška košilku, pošupajdí do regálu. Zatím nahatá čeká na to, až ten název vejdu na etiketu. Kdo má ale chuť už teď, samozřejmě marmošku může mít. V obvyklých velikostech. Pravděpodobně zítra přistane mezi sortimentem, neb dnes už je zas zítra a pro dnešek to stačilo.
Jo a víte, co se stalo s toustem, který jsem plánovala vyhodit, že bude po nekonečném čase aranžování a focení okoralý? ... Jsem se zakousla... A pak ho dorazila... a šla si namazat ještě jeden. Mezi tím jsem byla vlastním foťákem odhalena a usvědčena :-) :-) :-) Ona je ta marmoška faaakt tááák dobrááá!
K předchozí novince musím doplnit, že přibyl ještě med akátový. On tedy přibyl i pohankový, ale... ten byl jen jeden a ... já prostě neodolala :-) Je to můj oblíbenec, ať si k jeho vůni říká kdo chce, co chce :-)
Tento týden, resp. tedy do konce ledna otevírací doba v obchůdku standardní, od čtvrtka bude, až do konce příštího týdne z důvodu prázdnin P4, zavřeno. Internetové objednávky vyřídím hned 12.2.
Uvidíme, co mě na prázdninách potká. Jedu na chvilku do kraje, kde zavařují snad i šišky, přidávají klidně kilo cukru na kilo ovoce, a vaří, a vaří a třeba ani nezahušťují... Tam by asi nikoho z vás nenapadlo jet, zvlášť teď, v zimě... Ale o tom až pak, až se vrátím. :-)
Jak jsem slibovala, začala jsem pěkně v tempu. A tak už zase najdete v sortimentu Citron se zázvorem a v tomto týdnu dodělám i Zázvor s citronem.
A kromě toho mám v krámku ještě jednu novinku: MED! Od Pošumavských včeliček. Majitel a výrobce je nadšenec, od kterého beru medu už dlouho, a tak jsem se rozhodla si vzít jeho produkty i do krámku. Na trhy med ale vozit nebudu, to bych porušovala pravidla. A tak je k dostání jen v krámku nebo si o něj napište mailem. Cena je 180,- Kč za 990g, v případě Včelího mystéria 220,- Kč za 990g.
V nabídce mám (budu mít obvykle) med: Květový, Divoká višeň, Divoká ostružina, Lipový, Maliníkový, Akátový, Pohankový a medovicový: Borovicový a Lesní, a taky Včelí mystérium s pylem, propolisem, včelími víčky a mateří kašičkou. Všechny mám ochutnané, vyzkoušené a jak jsem pusa mlsná, tyhle medy jsou úžasný. Samozřejmě - poctivě cukernatí :-), což se šetrným rozehřátím odstraní.
Ano, zítra zas otevřu svoje marmeládové království. Trochu se asi leknu, protože v zázemí krámku se ke konci roku tam toho dělo příliš - balily se nejen marmelády - firemní i soukromé balíčky, ale i Ježíšek tudy prolétl, aby tam se svými dárky na chvíli našel útočiště; zadělávalo se na nejednu vánočku; peklo pár posledních druhů cukroví, leckdy za vydatné pomoci návštěvníků :-) Taky se tam předvánočně setkávalo, povídalo a prodávalo, a tak nějak nebyl čas ani nálada na úklid.
Běžný zákazník si všimne možná ne už tak přeplněných regálů, však stále dost plných na to, aby bylo z čeho vybírat. Druhů je stále mraky. A já vezmu do ruky koště a vymetu prach starého roku (který byl mimochodem krásný a úžasný také díky vám), abych udělala místo roku novému. Těším se na něj, se všemi událostmi, které mi chystá. Já pro vás také chystám. Novinky, které budou od února k dostání, ale zatím budu tajemná a budu trochu napínat. Budu muset trochu kouzlit a čarovat nad hrncem, možná použiju i pár zaklínadel, pomodlím se a vyzvu všechny permoníky ku pomoci. Výsledek budete jako vždy hodnotit vy.
Otevírací doba zůstává stejná, jen v období jarních prázdnin, tj. 5. - 9.2. bude zavřeno. Těším se na vás. A přeju vám dobrý vstup do nového roku. S rozmyslem, optimismem, nadějí, vírou a hlavně s úsměvem, přátelé.
Milí přátelé, vážení zákazníci,
přeji vám hodně lásky nejen o Vánocích a úsměv ve tváři nechť Vás provází v celém roce 2018.
marmeLinda
Uvidíme se od 8. ledna na Folimance. Těším se na vás!
Sledujte, prosím, otvírací dobu, začátkem února v době školních prázdnin Prahy 4 bude zavřeno.
Když tak člověk připravuje v jednu v noci na trh, napadne ho leccos. A tak vznikl metr marmelády. Dokonce ve dvou verzích - krátký a dlouhý metr. Ano, čtete správně. Protože ten dlouhý byl prostě moc dlouhý. A pak už taky nebylo tolik druhů... Takže v dlouhém hadu bylo 15 marmošek a v krátkém 10. Parádní dárek, myslím. Takový marmeládový salám. :-)
Taky chci poděkovat za oba trhy uplynulé trhy. Že jsem se téměř nezastavila, že jsem díky vám nevnímala zimu, že byla na stánku leckdy psina, že jste nebyli uspěchaní a nervózní, když mi šla zmrzlými prsty pomalu zavázat mašle, že jsem odjížděla s poloprázdným autem, že jsem to všechno zase nevezla domů a nestrhla se při vykládání auta. A taky díky za svařáky, ... za možnost předběhnout frontu na záchod, ... za krásný ohňostroj, ... a taky za to, že mi ze stánku letos nikdo nic neukradl.
Dva adventní trhy jsou za mnou a čeká mne už jen poslední, zato dvoudenní. Pátek i sobota na Kulaťáku. Čímž zcela logicky nebudu v pátek v krámku. Držte palce, ať je zima tak akorát, ať to frčí, odsejpá a ať je nám tam veselo. A přijďte pobejt.
... koukám na časy, kdy píšu ty novinky... no moc toho nenaspim, pravda :-) A to byla sobota po trhu... a přísahám, že jsem pak už nikde nepařila, jen jsem pomalu rozmrzala :-)
Mrkněte, prosím, na změny v otevírací době do Vánoc. Kvůli pátečnímu trhu na Kulaťáku jsou tam nějaké změny a příští týden jsem jen do středy!
Děkuju za pochopení.
A chtěla jsem poděkovat všem zákazníkům za nádherné trhy v Dobřichovicích a Černošicích a budu se těšit na poslední 2 na Kulaťáku příští víkend.
PS: objednávky odbavuji expres, při platbách předem je to ale na vás, jak rychle platbu pošlete!!
Dlouho jsem nedávala žádnou novinku. Ono toho totiž moc nového není. Resp. je, ale je to stále dokolečka. Kromě toho, že vznikla limitovaná edice manga, balím už měsíc vánoční balíčky a stále tomu není konec a ještě asi dlouho nebude, za což jsem ale nesmírně ráda. Takže se u marmeLindy etiketuje, dohání resty, balíčkuje, objíždí zákazníci, vyřizují objednávky, a to takovým tempem, že když večer začnu brejlit do počítače, vzbudí mne po chvíli bolest za krkem. Do toho se stále snažím dělat maminku, manželku, hospodyňku, a to vše s precizností sobě vlastní ... no dobře, tak alespoň do té míry, jaké jsem momentálně schopna. Že jedu na plný plyn se vždycky projeví celkem záhy. Takže už je to tu, rymička, teplota, ještě, že jsem odpískala ten trh příští týden. Nějaká rýmička mi totiž krámek nezavře, takže otevíračka stále platí.
"TRHY" už mám rozepsané až do konce roku. Ano, NEJEDU DO MNÍŠKU. Což mne mrzí, ale letos se neumím rozpůlit, a tak vymýšlím nějakou variantu pro stálé zákazníky, co mají hromadu skleniček a chtějí nové marmošky. Ozvěte se, prosím, pokusím se něco vymyslet (třeba to spojit s výletem na Brdy nebo máte někoho, kdo jezdí na Prahu...) Nebo zkuste popojet do Černošic/Dobřichovic na nějaký dřívější trh. Budu ráda, když se mi ozvete.
Kdo občas koukne do "e-shopu", zjistí, že některé druhy jsou už pouze na dotaz. Nedostatek zrovna hrozí u citronu se zázvorem a zázvoru s citronem. Je tam posledních pár 200g skleniček a pár velkých 300g - těch se nebojte, citronové se nekazí! a vydrží dloooouhooo! 100g do dárků ještě je dost.
Kdo čeká na kiwi, tak bohužel nebude. Ceny kiwi jsou dlouhodobě nesmyslné a kvalita nestojí za nic. Až se to umoudří, poznáte to.
Nějak jsem se rozepsala a už je zase po půlnoci. Tak já se jdu kurýrovat. :-)
V záložce GALERIE, sekci Vánoční, přibývají fotky balíčků vánočních. Mě ty balíčky neskutečně baví, a jak vidno, nakombinovat do dárku se dá leccos. Záleží na vaší fantazii, a té se meze nekladou...
Pro někoho možná ne zrovna příjemná připomínka, pro jiné důvod k těšení a někdo to prostě musí řešit z pracovních důvodů... fakt, že do předvánočního shonu už mnoho nezbývá.
Mně už shon začal.
Takový příjemný, zatím pozvolný a provází ho nová prezentace v záložce "PRO FIRMY". Nahlédněte "ZDE", a kdo byste potřeboval firemní dárek nebo věděl o někom, kdo by sháněl... Firma malá či velká, dárky luxusní i drobné pozornosti. Včetně balení, loga...
A nejen firmy, ale i soukromé dárky už řeším. Řešte také, dokud je všeho dosti a vše se dá zařídit včas.
I v galerii přibyla záložka, tak se můžete inspirovat.
Tak se mi to novinkami jen hemží. Myslela jsem, že o aronii letos nezavadím. Co vím, tak popadala, uschla, byla snědena náletem hejna špačků... A přece ne všechna.
Překvapení nastalo dneska, když mi milý zákazník donesl aronii. Spíš tedy dovezl. Ze Šumavy. Takové 2 kyblíčky luxusního materiálu včera trhaného. No prostě tak akorát na várku. Nádherné velké bobule, zralé úplně tak akorát. Už sedí v hrnci pod cukrem a čekají do zítřka. Nebojte, nepřesladím. Bude příjemně tahat za jazyk. Tak, jak to má být.
Dlouho jsem nic nepsala, nejdřív jsem nestíhala a pak z toho nestíhání odpočívala a na chvíli vypla režim marmelády, i když ne tak docela. Kdo čte fejsbůk, tak ví, že i na dovolené jsem chtěla vařit ostružinovou, neb takovou záplavu ostružin jsem nikdy neviděla a v našich podmínkách rozhodně neuvidím. Nakonec jsem to vzdala a narvala jich pár do pidimrazáčku, alespoň jako letmou vzpomínku. A co se dalo, jsem snědla, že už je ani vidět nechci. Dokonce nikdo z rodiny a holky se chvíli bály říct, že mají na něco chuť, neb už tušily a nechtěly slyšet, že si mají dát ostružiny.
Takže co nového? No už je to tady! Teda, dneska ještě ne, ale zítra - v pátek, už to snad bude tutovka a o víkednu se o tom můžete přesvědčit na Kulaťáku. Tedy, pokud to nespálím, nezpomenu přivézt nebo tak něco :-)
Řeč je o dlouho slibovaném lilku, který zítra vznikne a pak taky o něčem, na co se pořád ptáte, co jsem ještě nikdy nevařila a moc se na to těším. FÍKOVÁ. Protože prostě nastal průnik několika důležitých skutečností, z nichž nejdůležitější je přítomnost dostatečného množství superzralých fíků v kombinaci se špetkou mého času a absencí několika dalších druhů ovoce, které se mi derou na plotnu, protože jsou důležité, ještě zralejší a pak už by třeba nebyly. Takže těď jsou prostě fíky N°1 :-)
Bude jich limited edition, tomu bude odpovídat i cena a jako obv. Kdo dřív přijde...
A teď mě napadá, že vlastně to není to jediné limited, co vzniklo. Možná někdo zaregistroval žlutočervené cosi v hrnci vyfocené na Fb těsně před dovolenou. Špendlíky. Ze zahrádky. Ty jsem uvařila, vypla plotnu a odjela. Už nebyla síla ke komentářům. Ale věřte, že jsou pikantní, kyselé, ale netehají za jazyk a nekřiví se po nich pusa. Asi jako meruňky, ale s takovým divokým nádechem. Začínají se mi sbíhat sliny a končím básnění o marmoškách.
Přijďte ochutnat. Pozítří na Kulaťák, příští víkend 16.9. do Dobřichovic a 23.9. do Černošic.
Jo a taky mrkněte, jak se změnila otvírací doba Na Folimance. Zavřeno bude tento školní rok ve čtvrtek místo ve středu... + ještě pár změn v časech.. Těším se na vás!!
Krátký článek, co vzniknul z dlouhého příjemného rozhovoru... Trochu mě mrzí, jak je utnutý ... a má hrubku v citacích. Jo, a jmenuju se pořád všemi jmény :-)
Leč je na světě, k přečtení zde: http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/ceska-marmeladnice-sbira-uspechy-po-svete-k-vyrobe-ve-velkem-se-presto-nema-1336759
Prosím, mrkněte na otvírací dobu, abyste se ke mně nehnali třeba ve čtvrtek. Naopak ve středu vás ráda přivítám. V pátek mám psáno sice do 14:00, zato pěkně od ranního kuropění, ale dá se domluvit i na pozdnějším odpoledni. Jen většinou připravuju na trh a někdy bývá chaos :-) Mně nevadí. A vám? :-)
Přátelé, kamarádi, zákazníci, sezóna vrcholí a těžce nestíhám. V době, kdy nedávám na Fb příspěvky, jak jedu pro ovoce nebo jak jsem si výjimečně udělala chvilku volna, většinou zpracovávám hromadu něčeho právě dozrálého nebo usínám nad počítačem ve snaze dát nějakou aktualitu na web, napsat pár pracovních mailů apod. Omluvte tedy prosím, že aktuality trochu pokulhávají, nahrunu je najednou a doplním e-shop na marmelindích stránkách někdy asi koncem příštího týdne.
Zatím vězte, že je vyrobeno: černý rybíz, červený rybíz, kombinace obojího (vše v pasírované verzi), červený rybíz s rumem, rybíz ala brusinky a černorybízový sirup! Tento týden finišují višně, višně s čokoládou a višně s whisky. Foto též přibude postupně.
Trhy od září doladím, jen co mi nad tím nebude padat hlava. Jde jen o to poskládat obvyklé destinace tak, abych někde nepotkala samu sebe 2x :-)
Kdybyste někdo měl na podzim ke zpracování kdoule nebo jeřabiny nebo cokoli jiného zajímavého, odkoupím od vás!!! Ozvěte se mailem linda@marmelinda.cz nebo pište sms, případně volejte.
V eshopu najdete NOVINKU - nektarinkovou ve všech velikostech, a taky kombinaci meruňka-nektarina.
Tak už je to tady, naskladňují se do eshopu třešně jemně rumové, POZOR ve VŠECH!!! velikostech. No a pak taky třešně bez rumu.
A aby toho nebylo málo, slibovala jsem nějaké "navoněné" jahody. Oproti očekávání to ale není šampaňské, co jsem do toho nalila, ale PORTSKÉ :-) A jsou úžasný! Ještě aby ne, nádherné jahody a parádní Portské :-)
A ještě něco. Miluju vaše komentáře marmelád. Tento týden mi přišla krásná zpráva, že jsou moje marmošky orgasmické! Konečně ten správný výraz! Děkuju! Moc mě to potěšilo!
Jedna krásně zabalená marmoška, v celofánku s mašlí nebo v košíčku a celofánu s mašlí, pro paní učitelku - ideální pozornost na konci roku.
Protože můj e-shop ale nenabízí tuhle jedinečnou možnost naklikat, prosím, pište do zpráv nebo naklikejte jednotlivé marmošky do objednávky a pak se dohodneme po emailu. Děkuji za pochopení.
Už to jede, už to frčí, voní mi všechno všude. Jahodová sezóna v plném proudu! Nádherné, tmavé, voňavé jahody, marmoška z nich je úplný blazám pro chuťové buňky.Hustá a plná kusů jahod. Aby těch vůní nebylo málo, přibyla úpná novinka - marmoška JAHODY a MALINY. Zážitek naprosto letní. Zrníčka z malin jsem tam nechala, ta marmeláda je díky nim krásně veselá.
A co chystáte na konec roku? Pro paní učitelku? Tradičně kytičku? A co takhle mojí malinkou 100g marmeládu v celofánku zabalenou, s mašlí. Nebo naaranžovanou do minikošíčku jak od Karkulky! Paní učitelky bývají mlsné! ... a těch kytek budou mít opravdu hodně :-)
(fotku přidám do konce víkendu, s tím celofánem se to nedobře fotí, pořád se to někde leskne ... :-))
A kdo dočetl až sem, pro toho mám šuškandu. "Pod pultem" se nachází malé množství čisté malinové marmelády. Pouze ve 200g skleničkách. Ptáte se na ní a já jsem nikdy čistou nedělala a vidíte - nikdy neříkej nikdy :-)
Takže??? Kdo dřív přijde.... ;-)
PS: ten bezinkový sirup už samozřejmě je, jako obvykle vydatný a hustý, neb jsem zase nedodržela recept. No dodržte ho, když to všude tak kráásně kvete. A kromě něj je mátový, meduňkový, kopřivový, pampeliškový a citronovo - zázvorový. Tak který si dáte v tom vedru do džbánku?
Budu potřebovat na léto brigádníka na zpracování ovoce. Nebo i dva. Léto začíná zhruba od půlky června. Úvazek na dobu krátkou i dlouhou, jak kdo bude moci. Ideálně makavý student, čiperný důchodce nebo hbitá ženská na mateřské. Nebo kdokoli, kdo se na to cítí. Šéfová jsem milá, pokud se nikdo neulejvá :-) a bývá i sranda. Ale musí to trochu odsejpat. Časy příchodů, odchodů i termíny jsou na dohodě. Máte-li zájem nebo víte- li o někom, pište, volejte. Ostatní informace osobně. Děkuji.
Bezinkový sirup se o víkendu vyprodal. Bez sice už kvete, tedy alespoň Praze, ale já ho sbírám u sázavských lesů, a proto si budu muset jěště alespoň týden počkat. Kdo si chcete objednat do zásoby, napište poptávku mailem a já sirup dodám, jakmile ho vyrobím.
Přátelé, nečekám s rukama v klíně na meruňku českou zmrzlou, ale mám meruňku prozatím španělskou červenou slaďoučkou, a ta už je ve skleničkách a pojede v sobotu na trh na Kulaťák! Takže kdo se nemůže dočkat, právě se dočkal. :-) A taky už je na e-shopu.
A krom toho pojedou i sirupy (i ten čerstvý pampeliškový), lilek, čerstvá várka rebarbory a jestli zítra stihnu, tak i rebarbora s jahodou.... To se nechám překvapit, co den přinese. Každopádne v sobotu se na vás těším.
Přišel za mnou do krámku a slušně se zeptal, jestli mi nemůže něco nabrousit. Oháněl se živnostenským listem a celoživotní zkušeností. Prý je vyučený. Chtěla jsem mu dát šanci, ale moc jsem nevěřila. Dala jsem mu nejhorší pajzák, na kterém nešlo nic zkazit. A ejhle, vykouzlil nůž. Nespálil, neodřel, nezbyla z něj půlka a ještě ho vyrovnal... Pak mi vzal tupé nůžky z Ikey a dokázal, že stříhají i látku v letu. Postupně jsem mu odevzdala nůžky na manikůru, pinzetu a několik dalších nožů. Jen svůj "nejdražší" nůž se mi dát nechtělo. Protože je přece nejostřejší a nejlepší a bojím se o něj... Když ho uviděl, zazářil. Podlehla jsem a nechala přebrousit. A dobře jsem udělala. Kdyby takových poctivců, co umí řemeslo, bylo víc.
Vařím další dobroty. Kopřivový sirup z mladých výhonků už je, pampeliškový přibude po příštím víkendu. Limited edition mangové už téměř není, resp. je na skladě několik 100g skleniček.
Luxusní mangová z minulého týdne zmizela o víkendu jak pára nad hrncem. Jdu navařit novou várku a kdo ji chce, nechť neváhá. Víkendový trh ještě trochu zvažuji, ale vypadá to na Kulaťák.
Mám pro vás jarní novinky. Jednou z nich je báááječný sirup. Z BIO citronů a zázvoru, za studena lisovaný. Je řádně hustý, protože pektin v citrusu udělá své... víme, že? :-)Zázvoru je v něm jemně, aby neštípal a nevadil dětem, leč úplně jsem nešetřila a voní v něm krásně. Jak jsem zmínila, je HUSTÝ. Takže to s ním chce pořádně zatřepat. Je super i neředěný, na lžičku.
Taky poctivě makám na nových pomerančích, citrusech, zázvorových citrusových vitamínových bombách a vůbec. Makám jak fretka.
Mám ještě jednu novinku, úplně báječnou, ale tu nechám zatím jako tajemství. Sezónu otevírám na Kulaťáku zítra a kdo bude chtít, tomu pošeptám. Ostatní se dozví až na dalším trhu opět na Kulaťáku, což vzhledem k jarním prázdninám bude až 25.3.
PS: zítra heslo TAJEMSTVÍ
Na Folimance je opět rušno. Přivezla jsem hromadu výtečných sladkých bio pomerančů (i s hromadou listí :-) a bio citronů (taktéž s lístečkem). Kdo by měl zájem, odprodám, případně při příštím nákupu nakoupím i pro něj. V krámku to citrusově voní a kdo je zvědavý, nechť se přijde podívat, počuchat, ráda zasvětím :) Původně jsem měla i nějakou jejich fotku, kterou bych sem přistrčila, ale zatím je v utopeném mobilu.
Světe div se, mám pro vás pár povidel. Fakt pár, kdo dřív přijde...
Abych neviděla oranžově, přivezla jsem i pár kiwi a půjdou do 200g skleniček, které už jsou dlouho vyprodané.
Vznikla i várka cibulindy jemně pikantní po chili.
Otevírací doba na Foli je stále stejná (v záložce Trhy), zavřeno bude jen z důvodu prázdnin 3.2. a pak v týdnu 13.-17.3.
31.1. je na Folimance neplánovaně zavřeno. Objednávky vyřizuji standardně, na mailu jsem, mobil je dočasně nedostupný, resp. utopený. Omlouvám se za komplikace.
Přeju vám všem do nového roku mnoho optimismu, pevné zdraví, radost a vědomí, že to často zmiňované štěstí je teď a tady a máte ho v srdci. Nebude stát před vámi, nikdo vám ho nepřinese, nezazvoní pošťák, že nese balík se štěstím... Prožijte rok 2017 jak nejlépe dovedete!
Já se pokusím o totéž, a proto mi snad odpustíte, že občas zavřu krámek, abych se do něj zase vrátila a měla pro vás třeba i nějaké překvapení. (Jako třeba teď, začátkem ledna, kdy bude od 9. do 13. zavřeno.) Těším se na vás!
Probděla jsem už pár nocí nad vánočními balíčky a naposledy nad adventními kalendáři.
Tedy vězte, že zbývají poslední kousky adventních kalendářů, což je 24x 110g marmelády, každá jiná. V součtu přes 2,5kg marmelády. A to za pouhých 1.200,-, což je zcela za hubičku vzhledem k času a k parádě, co s tímto ručně dozdobeným dárkem uděláte.
Mimo jiné je v nabídce dárkové balení v kartonové vlnkaté krabici. Buď 4 malé 110g nebo 3 střední skleničky á 200g. Zamašlované :-), decentně odekorované, prostě pořešený vánoční dárek.
Bohužel ani po 2 letech mi zde můj kamarád administrátor nevyrobil galerii a nedají se mi sem pořádně vkládat obrázky. Kdo má Fb, má vyhráno. Ostatní hurá na Folimanku do krámku, okouknout a na místě vám zabalím dárečky vpravdě luxusní.
PS: taky si nadělím jeden pěkný vánoční dárek... nové stránky. :-) Už jsem to sice zmiňovala, ... a ono fakt jo :-)
Tak koukám, jak mi novinky zejí prázdnotou... Ale já fakt teď nestíhám psát, doplňovat, pořád se něco vaří a všude je spousta výborného ovoce. Zrovna zpracovávám hromadu výýborných meruněk. A tak kromě čistě meruňkové a už téměř vyprodané meruňkovo mangové na vás bude čekat opět vyladěná meruňková s Aperolem. Letos o něco alkoholičtější než loni, bo vám to móóóc chutnalo.